Fantastiska kvinnor

1921 fick kvinnor rösträtt i Sverige, för några hundra år sedan satt Europas aristokrater och röstade om huruvida kvinnor är människor eller djur. Människa vann med en röst.

Vi har kommit så långt, men ändå är det fascinerande att inse att det fortfarande inte är jämställt, att kvinnor tjänar mindre och har det allmänt tuffare att slå sig fram. Och det är här i vårt fantastiska land. Börjar vi snegla åt andra länder är det en helt annan historia.

Sååå. med det sagt så vill jag istället höja alla som är makalösa, fantastiska, modiga och driftiga. Som ger själva tusan i normer och går sin egna väg. Alla våra vardagshjältar som lagar mat, plåstrar sår, ger kärlek och som lyfter varandra. Pratar jag bara om kvinnor nu? Nej verkligen inte. Män som ser det som självklart att vara med sin familj lika mycket som frun, som lyfter frun och som blir lyft av henne. Män som älskar, plåstrar och stöttar. Ni är så viktiga.

Vi måste stötta varandra och låta varandra växa. Inte blunda och snacka ned. Var dig själv och lär dina barn att vara som de vill. Gå din egna väg och njut.

Ett extra tack till alla fantastiska människor historiskt och i nutid som står upp för att vi ska få ett bättre liv och en tryggare vardag.

Ta hand om er och varandra.