Början av ett krispigt nytt år

Två perioder varje år har jag känslan av att allt känns krispigt, härligt som ett friskt, syrligt Granny Smith-äpple. Allt känns nytt, allt är möjligt. Varje andetag ger energi och minsta cell är redo för action och äventyr.

Mina Granny Smith-tider är årets början och vid skolstart. Det spelar ingen roll att det var många år sedan jag slutade skolan, sedan jag fick nya pennor, nya skolböcker att slå in i bokplast och nytt bänkpapper. Känslan av extas är lika stor.

Skillnaden är att nu handlar det om företaget, nya mål, nya möten, nya människor och äventyr. Jag älskar äventyr! Kanot och camping med hela familjen, hoppa fallskärm, vandra… Förra året äventyrade jag även inom mitt företagande och skrev oväntat en bok på några månader, bytte konsultuppdrag och bokade in min egna föreläsningsturné. Galen eller målmedveten? Gränsen är hårfin och beror på betraktarens öga. Själv tycker jag att det handlar om båda delarna.

I år är första året som jag inte har en uppsjö av mål. Jag vet vad jag vill uppnå men hela resan dit är inte planerad än. De två mål jag har för året är fullt tillräckliga än så länge. Bitar faller fortfarande på plats och jag ger mig själv utrymme att andas och njuta av de fenomenala människor och team jag coachar just nu.

Att arbeta med företag som vill få organisation, mål och processer på plats med hela företaget och de anställda i fokus är hur kul som helst. Oxit AB vet hur viktigt det är med att bygga inifrån och ut för långsiktighet. Oxit vet allt om synlighet utåt eftersom de arbetar med SEO, webbsidor och annonser och det kanske är just därför de förstår värdet av ett varumärke som håller hela vägen.

Några andra fantastiska företag och VD:ar som får hjälp med struktur, målsättning, värdegrunder och handlingsplaner är Ordhuset AB, Andersson Film och Media AB och Atmosphere Light. Första gången de skulle coachas hade de ingen aning vad som skulle hända på vår resa tillsammans, men redan efter en coachning hände det saker. Tankar, planer och actions för att komma vidare poppar upp i medvetandet och motivationen byggs upp.

Att se andra människor växa och se när de hittar en riktig sanning - något Viktigt på Riktigt - det är ett äventyr i sig. Om du får chansen att coachas eller om du går i tankarna att ta in en coach: Tveka inte, det händer makalösa saker.

Ok: Mina mål för året är att Lönnsjö Coaching ska bli ett aktiebolag och att antalet klienter ökar stadigt för att ta in extra personal efter sommaren.

För att må bra på vägen är mina ledord för året: Äventyr, Lust och Magi

Äventyr - Fortsätta våga utmana mig själv och ha kul på vägen

Lust - Jag ska arbeta med det som ger energi, glädje och utveckling

Magi - Tillåta mig att njuta och fira framgångar, ta hand om hälsa och familj samtidigt som företaget växer

Hur ser ditt år ut?