Dröm

Fantastiska kvinnor

1921 fick kvinnor rösträtt i Sverige, för några hundra år sedan satt Europas aristokrater och röstade om huruvida kvinnor är människor eller djur. Människa vann med en röst.

Vi har kommit så långt, men ändå är det fascinerande att inse att det fortfarande inte är jämställt, att kvinnor tjänar mindre och har det allmänt tuffare att slå sig fram. Och det är här i vårt fantastiska land. Börjar vi snegla åt andra länder är det en helt annan historia.

Sååå. med det sagt så vill jag istället höja alla som är makalösa, fantastiska, modiga och driftiga. Som ger själva tusan i normer och går sin egna väg. Alla våra vardagshjältar som lagar mat, plåstrar sår, ger kärlek och som lyfter varandra. Pratar jag bara om kvinnor nu? Nej verkligen inte. Män som ser det som självklart att vara med sin familj lika mycket som frun, som lyfter frun och som blir lyft av henne. Män som älskar, plåstrar och stöttar. Ni är så viktiga.

Vi måste stötta varandra och låta varandra växa. Inte blunda och snacka ned. Var dig själv och lär dina barn att vara som de vill. Gå din egna väg och njut.

Ett extra tack till alla fantastiska människor historiskt och i nutid som står upp för att vi ska få ett bättre liv och en tryggare vardag.

Ta hand om er och varandra.

Din inre 11-åring - Våga tro på dig!

Idag hade jag äran att vara med på Skaraborgs Sessions på Arena Skövde. Skaraborg Sessions är ett nätverk deluxe med spännande föreläsare varje gång. Bland annat har Foppa, Pärleros (Framgångspodden) och Isabella Löwengrip föreläst om framgångsrikt företagande, utveckling och mycket mer.

Idag var det Anders Carlsson som inspirerade alla entreprenörer och storföretag med sin resa och sina tankar. Han berättade med ödmjukhet, humor och värme om vad som är viktigt på riktigt och att vi måste träna på att bli snälla mot oss själva.

Andreas som skrivit hits till många av de stora artisterna, haft en Broadway produktion, varit Idol-juryn och startat en makalös skola (Academy of music and Business) inspirerad av Hogwarts berättade att det viktigaste för att nå sina drömmar är att behålla sin naivitet- den inre 11-åringen- och ha en oövervinnerlig tro på sig själv.

Det är så sant. Om man vågar tro på sig själv och vågar drömma stort så finns det inget som stoppar en. Min 11-åring är helt övertygad att jag ska nå min dröm och mitt mål att föreläsa på ett fullsatt globen. Min fantasi har gjort det så tydligt att jag kan känna lukterna, se hur det ser ut från scenen och höra publikhavet bara genom att stänga ögonen.

Vad är din dröm? Och vad gör du för att nå dit? Våga tro på dig själv och göra det som gör dig glad och strunta i Nej-sägarna.

Ha en fantastisk vecka!

/Kristin Lönnsjö, Lönnsjö Coaching

PS Behöver du mer umf och självkänsla så kan du alltid köpa min bok 100%DU som guidar dig på vägen ;-) Du hittar den här https://widget.publit.com/lonnsjo-coaching_3550